På landslaget: Frå venstre: Sturla Nedrelid Heggen, Asbjørn Bae, Fredrik Hessegjerde og Andreas Grønnevik Flåskjer. Foto: KFUM Volda

På landslaget: Frå venstre: Sturla Nedrelid Heggen, Asbjørn Bae, Fredrik Hessegjerde og Andreas Grønnevik Flåskjer. Foto: KFUM Volda

Fire KFUM Volda-spelarar på ungdomslandslaget

Norges volleyballforbund har tatt ut heile fire gutar frå KFUM-Volda til ungdomslandslaget si samling i Bergen og Sotra denne veka.

Av ein tropp på 15 spelarar er 4 frå KFUM-Volda. Ungdomslandslaget er for spelarar fødde i 2001 og seinare. Laget er samla til treningssamling denne veka, og reiser vidare til Ikast i Danmark for Nord-Europeisk turnering på laurdag. Turneringa i Danmark varer ei heil veke. Før avreise til Danmark vert troppen redusert frå 15 til 12 spelarar, men KFUM-Volda har stor tru på at alle voldingane blir med i den endelege troppen.

KFUM-Volda har i mange år satsa godt på aldersbestemt volleyball, og lag og spelarar frå Volda har hevda seg sterkt på nasjonalt nivå. At volleyballforbundet no tek ut heile fire voldingar på ungdomslandslaget, viser at KFUM-Volda er av dei fremste volleyballklubbane når det gjeld aldersbestemte lag.

Dei fire spelarane er Andreas Grønnevik Flåskjer (16) som er tatt ut som kantspelar, Sturla Nedrelid Heggen (16) som libero, Asbjørn Bae (16) som oppleggar/diagonal og Fredrik Hessegjerde (16) som midtspelar. Andreas Grønnevik Flåskjer har denne hausten tatt til på Topp Volley Norge, som er vidaregåande skule på Sand i Rogaland med nasjonal linje for toppvolleyball. Dei tre andre spelarane går på vidaregåande i Volda og Ørsta og speler og trenar med KFUM-Volda. På juniorlandslaga som er for dei litt eldre, er Volda representert på laga for både jenter og gutar. Dei skal på samling og turnering seinare i haust.

Erlend Bae

KFUM-Volda

Meir å lese på Møre-Nytt:
Dette vert lest no:

Populært kurs i Brudavolltunet

Kunsten å lage potetkaker

– Dette er mykje betre enn lompene som du får kjøpt på butikken. Potetkakene består berre av potet, litt salt og mjøl. Det skal ikkje meir til.

Nytt utspel i Bjørke-debatten

I eit brev underskrive av 25 personar på Bjørke vert det reist kritikk mot «unge vaksne » sitt utspel om grensejustering.

Portrett

Brødrene Øyehaug - ved to av dei

For brørne Einar og Per Øyehaug er nøysemd, gründerånd og skepsis til banklån noko dei har i blodet.

75 års-jubileum

Ein siste skanse i møbelbygda

Denne hausten feirar Brødr. Øyehaug 75-årsjubileum. Dei har ei historie å vere stolte av.

Siste dans for Marna

Marna Haugen Burøe er ute av "Skal vi danse"

Tatt for fyllekøyring

Politiet stoppa bilførar i Hovdebygda. Mistanke om promille.

- Ein pris mange fortener ein bit av

Per Oddvar «Prots» Hildre om å ha fått St. Olavs Orden.