Tonje Sætre Indrearne frå Vartdal har vunne andre runde i Fotografen 2016 med bildet "Gjennom mitt vindu".

Fotografen 2016 er et samarbeid mellom Japan PhotoCyan :galleri og foto.no.Fotokonkurransen går over seks runder der vinnaren stikk av med ei ega separatutstilling.

Temaet i denne runden var natur. Juryeringa i denne runda har den prisbelønte norske fotografen Pål Hermansen stått for. Han uttalar følgjande om vinnarbildet til Tonje Sætre Indrearne:  ”Et maleri skal være som et hull i veggen” het det blant de gamle klassisistiske malerne fram til begynnelsen av 1800-tallet. Det optimale maleriet skulle gjengi naturen så eksakt at du likeså godt kunne se ut. Dette kunstsynet ble snudd på hodet da fotografien kom på banen i 1839 og tok virkelighetsgjengivelsen fra dem. Impresjonistene gikk over til å rendyrke inntrykkene, impresjonene, og overlot detaljene til fotografene. Dette bildet gir meg denne følelsen av å se på et maleri med en eksakt naturgjengivelse. Det tar litt tid før det ”slår om” og vi ser ut i virkeligheten. Landskapet har en behagelig tone og er fullt av strukturer og teksturer som viser en natur som har greid seg selv uten menneskelig ”pleie”.

Fotograf Tonje Sætre Indrearne imponerer. Hert frå ei utstilling ho hadde på Brudavollen for fire år sidan. Foto: Roy-Arne Folkestad