To sterke heimesigrar i Ørstahallen

Full pott for Ørsta

I helga viste Ørsta at dei er gode nok til å kjempe i toppen av 3. divisjon denne sesongen. Både NTNUI Håndball 2 og Strindheim IL Håndball Elite 2 vart sendt heim til Trøndelag med tap.

Siger: Jonas Sira vart toppskårar med sju mål mot Strindheim 2 søndag. Ørsta slo både Strindheim 2 og NTNUI 2 på heimebane i helga. Arkivfoto  Foto: Joachim Åsebø

Sport

Før årets sesong meinte trenar Anders Vatsaas at Ørsta var gode nok til å vere med i toppen av 3. divisjon. Etter tap mot Melhus/Gimse og NTNUI Håndball 2 i sesongopninga spelte Ørsta uavgjort mot Molde på bortebane og vann deretter dei fire neste seriekampane. Laurdag og søndag venta det tøff motstand i Ørstahallen i NTNUI Håndball 2, som stod utan tap på sju kampar, og Strindheim IL Håndball Elite 2 som låg like bak Ørsta på tabellen.

Mot NTNUI 2 var Ørsta og på jakt etter revansje. Midtvegs i 1. omgang gav Joakim Remvik heimelaget leiinga 8–5. Ørsta hadde eit lite overtak på bana, men klarte ikkje å riste motstandarane av seg. Til pause var vertane i føringa 13–11. Gjestene åt kjapt opp tomålsleiinga etter kvilen, og ti minutt før slutt var det NTNUI 2 som var i leiinga, 22–19. Ørsta skåra fire mål på rad, to av Jonas Sira og to av Elling Dimmen, og tok igjen føringa i kampen. Spelande trenar Vatsaas fastsette sluttresultatet til 27-24-siger eitt minutt før full tid. Remvik vart toppskårar for Ørsta med fem mål.