Som tilflytter til denne vakre vestlandsgrenda, med de vakreste fjordene og fjellene, de hyggelige menneskene og alt det gode samholdet i lag og foreninger.

Men i alt det gode, så er det en ting som lenge fasinerte meg, så undret det meg, for nå nærmest å ergre over en merkelig kultur.

Kjøre- og parkeringskulturen i Ørsta må være unik i verdenssammenheng. Helst bør vi lage større dører på kjøpesentre og flyplass slik at ørstingen kan få kjørt bilen sin helt inn… Da slipper han å parkere på «stopp forbudt», «parkering forbudt», på fortau eller rett og slett bare midt i veien.

Som tidligere Oslo-trafikant lærte jeg å hate parkometer-vakta, boteknekten, lappelusa og andre tilsvarende skjellsord. Men skulle de dukke opp i Ørsta for å håndheve det minste av parkeringsregler så ville jeg applaudere og ønske hjertelig velkommen.

Et anarki hvor mange tydelig har generasjoners ansiennitet i å gjøre som de vil, bare det gagner en selv og en kan spare beina for unødig tråkking i opptil flere meter fra nærmeste godkjente parkeringsplass.

FOLKENS: All ferdsel UT fra parkeringsplass har vikeplikt. Dette gjelder også ut fra parkeringsplassen ved Amfi. Et utall ganger kommer herrer med hatt og STOR fart langt parkeringsplassen. Dødsforakt og påkjørselsplikt lyser i hvert hårstrå, og med gassen i bånn presser de seg inn i trafikken som kommer kjørende forbi og skal videre forbi båthavna. Til stor fare for skade på folk og materiell. Takk til mange som nå har dashbordkamera og begynner å dokumentere hensynsløs kjøring.

Siden kjøreopplæringen åpenbart var mangelfull på 60-tallet kan det være en god ide å få opp et vikepliktskilt og vikepliktmerke i veien der parkeringsplassen ved Amfi går ut i veien. Innspill herved overlevert til utøvende organer for slik trafikksikring.

Så får vi ta opp den totale mangel på blinklys på bilene i Ørsta. Det kan bli høysesong hos Biltilsynet når bilene skal inn for teknisk kontroll, etterkontroll, etterkontroll, og atter etterkontroll… Men det er en egen artikkel verdt..

- En sambygding