SISTE: Klokka 06 opplyser pressekontakt Thomas Ringen at det ikke er gjort funn i løpet av natta, og at aksjonen fortsetter med full styrke.

Hovedredningssentralen for Nord-Norge opplyste om hendelsen tirsdag kveld.

De ble kontaktet av «Langenes» klokka 19.53 tirsdag, båten lå da nord av Bjørnøya. Det ble umiddelbart iverksatt en redningsaksjon etter det savnede besetningsmedlemmet.

«Langenes» er hjemmehørende i Ålesund og har normalt et mannskap på 19 til 21.

Pårørende er varsla

Klokka 01.31 deltok to helikopter og 12 fartøyer i søket, opplyste Hovedredningssentralen for Nord-Norge til Sunnmørsposten.

– Det er i alt 12 fartøyer som går i søk akkurat nå. I tillegg til «Langenes» sjøl, deltar KV «Barentshav» og flere fiskebåter, blant annet et russisk fartøy, sa Frode Iversen, pressemedarbeider hos Hovedredningssentralen.

Sunnmørsposten var i kontakt med rederiet Bluewild AS i Ålesund i natt.

Rederiet bekrefter at pårørende er varsla, og at det også har gått ut melding om hendelsen til alle rederiets mannskap og båter.

Bluewild har satt krisestab og Ålesund kommunes kriseteam er koblet inn.

Utfordrende

Leiteaksjonen fortsatte utover natt til onsdag.

Det ble tidligere tirsdag opplyst at det blåste vestlig liten kuling i området.

– Hvordan er forholdene i området?

– Vi har en mann over bord-situasjon på sjø, og det å søke på havet i mørke er alltid generelt utfordrende. Men vi har ikke fått noen andre indikasjoner per nå, enn at søket fortsetter utover natta, sa Iversen til Sunnmørsposten klokka 02.22 natt til onsdag.