– Vi har stått på same scene mange gonger før, men ikkje med våre eigne respektive repertoar å spele frå. Slik sett blir dette ei heilt ny oppleving både for oss og publikum, seier Odd Nordstoga. Ein felles konsert med brørne Nordstoga under Dei nynorske festspela blir Maren i Myra som møter Frøken Franzen. Publikum får oppleve musikk frå barne TV, skillingsviser, songane til Odd og Aasmund sine songar frå Aasmund Olavsson Vinje. Saman med eminente musikarar lovar dei ein både stemningsfull, livat og morosam konsert på torsdagen under Festspela.

Odd Nordstoga fekk sitt gjennombrot med Kveldssong for deg og meg i 2004. Han har skrive musikken til NRK-seriane Jul i Svingen og Vaffelhjarte og gitt ut ti eigne album. Nordstoga har fått fleire prisar, mellom anna Årets Spellemann i 2004.

Storebror Aasmund Nordstoga har utmerka seg som ein allsidig folkemusikar med eit vidt repertoar. Han platedebuterte i 1997 med Løynde eldars land med tekstar av Tarjei Vesaas. Den siste plata hans, Guten, er songar med tekstar av Aasmund Olavsson Vinje og tonar og arrangement av Odd Nordstoga og Edvard Grieg.

– Vi er svært stolte og glade for at vi får dei to brørne på same scene under Festspela. Dette blir ei konsertoppleving utanom det vanlege, eksklusivt for festspelpublikummet, seier programansvarleg Karine Munch i Ivar Aasen-tunet.

Billettar og festspelpass Dei nynorske festspela er frå 26. til 29. juni og Nordstoga-konserten finn stad i uteamfiet i Ivar Aasen-tunet torsdagskvelden. Billettar til konserten er allereie lagt ut for sal, og dei første som bestiller får sitje i amfiet.

Dei nynorske festspela tilbyr festspelpass til dei som vil oppleve mest muleg av Festspela. Desse er også lagt ut for sal.