DD.KK.HH Kronprinsen og Kronprinsessen reiser på fylkesbesøk til Møreog Romsdal 24.-26. mai 2012. Kronprinsparet skal besøke kommunane Stranda,Hareid, Herøy, Haram, Molde og Rauma. Paret skal bu på Kongeskipet underbesøket.

I alle kommunane blir det god anledning for folk til å oppleveKronprinsparet på nært hald. Mange av dei planlagde arrangementa er ute ifriluft, og Kronprinsparet ønskjer å nytte høvet til å treffe så mange sommogleg under besøket.

Geiranger

Fylkesbesøket startar i Geiranger i Stranda kommune om morgonen torsdag24.mai. Etter at Kronprinsparet er tatt imot på brygga av fylkesmann LodveSolholm og ordførar Jan Ove Tryggestad skal dei kjørast i veteranbil opp tilFlydalsjuvet for å oppleve den spektakulære utsikta og møte pressa. I Geirangerblir det også eit stort utearrangement ved Fjordsenteret, før Kronprinsparetvandrar saman med folk ned til kaia og går om bord i Kongeskipet.  Påettermiddagen kjem dei til havna i Hareid. Her blir det folkefest i parken førKronprinsparet besøker Hardartun sjukeheim og Ishavsmuseet.

Herøy

Om morgonen fredag 25.mai går Kronprinsparet i land på kaia i Fosnavågi Herøy kommune. Det blir eit stort arrangement i sentrum av Fosnavåg.Kronprinsparet skal også besøke Havila Hus før dei reiser i bil til densærskilde fugleøya Runde og Runde Miljøsenter. Her skal Kronprinsparet mellomanna få ei visning av den verdskjente Rundeskatten som er oppbevart påMiljøsenteret. Kronprinsparet skal også ete lunsj på sentret.

Frå Runde går turen til Brattvåg i Haram kommune. I Brattvåg er detindustribygging og internasjonalisering som blir fokus. Det blir mellom annanbedriftsbesøk på verftet Rolls Royce og utearrangement i sentrum. Om kveldenblir det mottaking på Kongeskipet for inviterte gjester frå alle dei seksvertskommunane.

Molde

Siste dag av besøket startar i Molde. Etter at Kronprinsparet er tattimot av ordføraren på honnørbrygga ved Molde Torg skal dei gå tilGørvellplassen. Her blir det konsert frå taket av det enno ikkje ferdigbygdeteater og jazzhuset, og paret får helse på Moldejazzens festivalsjef Jan OleOtnes. I Molde blir det og besøk og omvising på rusbehandlingsinstitusjonenVeksthuset, samt eit kort stopp ved Kongebjørka. Kronprinsparet legg og tureninnom bedrifta Brunvoll som i år fyller 100 år.

Fjelltur

Fylkesbesøket bliravslutta med besøk til Rauma kommune. Her skal Kronprinsparet på fottur tiltoppen av Litlefjellet i Venjesdalen. Oppe på Litlefjellet blir det mellom annaei avsluttande pressemøte med Trollveggen som bakgrunn. Etter Litlefjelletkøyrer Kronprinsparet til Åndalsnes kor fylkesbesøket blir avslutta med eit 30minutter langt program i Åndalsnes sentrum.

Det endelege programmet blir lagt ut seinare. Kommunane arbeiderno med å få på plass alle detaljane i programmet.