Allerede tirsdag nådde varme temperaturer Sunnmøre, blant annet med 14 grader i lufta og sol i Ålesund.

Langtidsvarselet fram til onsdag 19. april viser at slik vil det være også framover. Temperaturene på dagtid vil variere mellom 13 til 16 grader.

– Det blir nedbør Østafjells, noe Sunnmøre blir liggende i le av fjellene for. Det gjør at skyene løser seg opp og det blir tørt vær denne uka. I tillegg ser det ut at luften blir varmet opp når den kommer over fjellet. Det gir høyere temperaturer, en liten føn-effekt, sier vakthavende meteorolog, Per Egil Haga, til Sunnmørsposten.

Føn-effekten varer denne uka, men også hele neste uke vil det bli fine temperaturer, kanskje høyere enn i uka vi er inne i nå.

– Det ser gunstig ut for Sunnmøre. Da er det høytrykk som skal forsterke seg over den sørlige delen av Skandinavia og lavtrykket fra Nordsjøen opphører. Det blir fortsatt stabilt vær og det er lite sannsynlig med nedbør, en god del med sol og stigende temperaturer. Det ser ut som det blir tørt og solrike dager da, sier Haga.

Den vakthavende meteorologen har derimot dårligere nyheter for den siste uka i april og den første uka i mai.

– Den siste uka i april kan det høytrykket brytes ned og svekkes. Da får vi litt kjøligere vær. Da blir et lite tilbakeslag i temperatur i slutten av april og starten av kan bli forbigående kjøligere.