Vegar kan bli stengde på kort varsel

Trollstigen  Foto: Møre og Romsdal fylke

Nyheiter

Hvis det blir snøvler, kan det være 400-600 meter høyt slik at det er meldt, både Trollstigen og Geiranger-Langvatn blir stengt på kort varsel.

Dette melder Møre og Romsdal fylke.

- Det høgste punktet på Trollstigen er 852 meter over havet, og på strekninga Geiranger-Langvatn er vi over 1.000 meter over havet. Om det kjem snø som legg seg på vegane, kan dei bli stengde på kort varsel. Folk som planlegg å køyre her må sjekke vegmeldingane og vere førebudde på at vegen kan bli stengt, seier byggeleiar Kåre Berge i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Det er meldt fare for snø ned til 400-600 meter i indre strøk av Møre og Romsdal. Trafikantar som planlegg å køyre i høgda, bør forsikre seg om at dei er skodde etter føret og tilpasse farta etter forholda, opplyser Møre og Romsdal fylke.

Begge vegane blir normalt stengde for vinteren i november/desember.