Miste begge borna i Engesetfonna

– Dei var livlege morgonfuglar begge to. Eg kan nesten høyre lydane frå dei enno

– Eg tenkjer på den siste morgonen. Eg høyrde eit hyl, eller eit rop. Eg trur dei forstod at det var noko som skjedde.

Minne: – Jan Inge og Kirsten Beate er med oss kvar dag. Det er like sterkt i dag, som det var for 40 år sidan, seier ekteparet Inger Synnøve og Bjørn Aamaas, om saknet etter sine to barn.  Foto: Janne-Marit Myklebust

Du veit aldri kor sterk du er før det å vere sterk er det einaste valet du har

Nyheiter

Inger Synnøve Aamaas og ektemannen Bjørn Aamaas låg og sov heime på Engeset, om morgonen laurdag 10. februar 1979. Inne på stova var morgonfuglane Jan Inge (8) og Kirsten Beate (6) allereie i full gang med laurdagen.

Gode vener: Eit av dei få bilda Inger og Bjørn Aamaas har av borna sine, Jan Inge og Kirsten Beate. – Jan Inge var den aktive, og elska mellom anna å stå alpint. Kirsten var den robuste, fortel foreldra.   Foto: privat

 

I halvsøvne merkar Bjørn ei forferdeleg uling og plystring i heile huset. Kraftig vind som han aldri har opplevd før. Tomta deira ligg skjerma til for vêr og vind på Engeset, heilt øvst mot Fonna.