"Klyp for nesen" er tittelen på Bergensavisen sin omtale om Klypa-showet som no herjar i vestlandshovudstaden.

"Med "Kjellen" holder han den lokalpatriostiske fanen høyt, og tåler i form sammenligningen med den som har fikset akkurat det best her til lands, Arthur Arntzen og hans Oluf. På sitt beste når Ryste og "Kjellen" fasiten absolutt til knærne", melder Bjørn O. Mørch Larsen i Bergensavisen.

Tolmod

Thomas Ryste og Klypa er booka inn på Ricks Teater i Bergen heilt til midten av desember. Etter premieren fredag har Bergensavisen ein fyldig omtale av showet. Dei seier at om folk er blodfan av Ryste og hans menn, så har dei lite å frykte. For Ryste har dei alle med seg til Bergen, sunnmøringar med ein særprega personlegdom og i overkant stor tru på eige medelelsesansvar og andre sitt tolmod.

"Men selv om Ryste har vett til å spare sin beste mann til slutt, og tittelen har advart den som ikke er med på leken, blir det en tålmodighetsprøve å vente på gullkorn fra området der Rystes tre hovedkarakterer trives best, under beltestredet" skriv meldaren, og legg til at mangelen på betre tekst tidivis gjer showet plumt.

"Skal man først drive framsyning av originaler, basert på observasjoner gjort av folk på fergeleier og Samvirkelag på nordvestlandet, ganget opp med tusen, trenger man slagferdige tekster av en annen verden. Det har ikke Ryste denne gangen."

Best er Ryste som "Kjellen", ikkje som Palle eller Strila-Petter, meiner Bergensavisen.

"Som Oluf ikke bare var Oluf, men også bar i seg fordommene mot nordlendingene på stolt vis, bærer "Kjellen" i seg sunnmøringen, uten helt å drite ut verken seg selv eller sambygdingene. Akkurat det er en kunst. Og at Ryste fikser det er "Kjellen" et prov på".