Tidlegare har Frode Alnæs og Ketil Stokkan skamrost festivalen overfor Møre-Nytt. Til Bluesnews, organ for norsk bluesunion, står no den eine artisten etter den andre fram og ausar supplerlativ, både over musikk og arrangøren, etter den sjette festivalen på Trandal 5. og 6. juli.

Peer Gynt:

«Jeg har turnert store deler av verden de siste 20 år og har besøkt utallige festivaler, men å komme på besøk til Trandal Bluesfestival for første gang var magisk. En "trolsk" stemning og atmosfære jeg ikke har sett maken til tidligere. Og personene bak festivalen er sannsynligvis de hyggeligste og mest profesjonelle arrangørene jeg har møtt på lang tid. Det var lett å føle seg velkommen på Trandal Bluesfestival. Jeg kommer gjerne tilbake!».

Jarle Førde, The Brazz Brothers:

«Trandalblues-opptredenen sammen med Frode Alnæs var en av våre mest eksotisk opplevelser gjennom over 30 år på veien! Et luftig backstage i det bratteste skogholt med sjarmerende scene og et lydhørt og festglad publikum i tusentall. Lørdagsnatta kappblåste vi med sønnavind av kulingstyrke og blå tonene la seg langt utover i Hjørundfjorden. Vel blåst også til dyktige arrangører og initiativtakere.»

Ketil Stokkan:

«Både jeg og musikerne mine følte at vi besøkte et "eksotisk" sted, og at vi ønsker å komme tilbake ved en nyvunnen anledning. Deilig å spille konsert for et lyttende publikum!».

Toini Knudsen:

«Å reise med band på festivaler i Norge byr på mange flotte naturopplevelser - det er et flott land vi lever i. Men flottere enn Trandal skal man lete lenge etter. Turen med båt fra Sagafjord hotell var fantastisk, og alle vi møtte var imøtekommende og hjelpsomme mennesker som virkelig ønsket å gjøre festivalen til en god opplevelse for alle. Tusen takk til alle som jobbet der med å "dra i sceneteppet" så vi kunne få muligheten til å spille musikken vi elsker for folk som elsker musikk. Trandal er nydelig på alle måter, i all slags vær!».

Shaky Ground:

«Takk til Trandal, "Verdens vakreste festival", arrangører og ikke mindst det fuldstændigt fremragende publikum, en fantastisk og meget priviligeret opplevelse!».

Lazy Lester:

«I'll be back next year!».

Slike ord vil nok virke motiverande for Bratt og Blått og ein sjuande bluesfestival i Trandal-bygda.