Kjartan vann årets talentstipend

Cellisten Kjartan Van Dijk Festøy frå Volda vann årets talentstipend under Sunnmøre kammermusikkfestival.

Vidar Egset frå Sparebank 1 Søre Sunnmøre delte ut talentstipendet til Kjartan Van Dijk Festøy. Joachim Åsebø 

Kultur

– Eg må først og fremst takke for moglegheita til formidle mitt favorittverk gjennom tidene og årsaka er at det så emosjonelt. Eg må og takke alle mine lærar i Reidun Heltne, Trude Rabben, Kai Evensen og Samuel Skrede fram til no. Tusen takk, sa talentstipendvinnaren under avslutningskonserten til Sunnmøre kammermusikkfestival laurdag kveld.

Det var fire nominerte til talentstipendet, og alle kandidatane har spelt under konsertane gjennom Sunnmøre kammermusikkfestival. I konkurransen framførte Van Dijk Festøy første sats av eit av dei siste store verka av den engelske komponisten Edward Elgar (1857 – 1934), cellokonsert i e-moll, Op. 85. Innleving til cellisten gjorde inntrykk på juryen.