60 år etter at møblane vart produserte er dei framleis i bruk hos familien Silseth

– Når du er litt Ørsta-patriot så er det kjekt å ha møblar som er frå staden, og å ha eit Ørsta-produkt som har vore i familien.

Arv: Spisebordet og stolane som vart kjøpt frå Møre Lenestolfabrikk for snart 60 år sidan har framleis sin plass i ein moderne heim i 2018.  Foto: Joachim Åsebø

For abonnentar

På starten av 60-talet produserte Møre Lenestolfabrikk designmøblar som var populære både innanfor og utanfor landegrensene. På Sunnmøre er det mange som har eit forhold til møblane som vart produsert, og nokre av ikona vert laga den dag i dag av Fora Form.

 Eit av spiseborda og fleire av dei kjende City-stolane i teak vart med på flyttelasset frå Ørsta til Rolvsøy i Fredrikstad kommune i 1959 eller 1960. 60 år etter at møblane vart produserte er dei framleis i bruk og passar inn i stilen til Lisa Mari Korsfur Silseth og Thomas Ose Silseth.