• 200 g durum kveitemjøl/ tipo 00 pizzamjøl
• 75 g kveitemjøl
• 15 g gjær
• 5 g salt
• 25 g olivenolje
• 160 g vatn
• durum semolina-mjøl, til utbaking
Kvit saus:
• 1 dl crème fraÎche
• 1 stort fedd kvitløk, knust
• 1 ss fersk salvie, finhakka
• salt & pepar
Pizzafyll:
• 1-2 nektarin, i tynne skiver
• ca. 150 g brie, i skiver
• 50-60 g spekeskinke
• ½ rødløk, i tynne ringar
• 15 -20 g parmesan, riven
• fersk salvie, til servering
• grøn salat
• nykverna svart pepar
Bland saman alle ingrediensane til pizzadeiga og elt godt i maskin i ca. 10 minutt. Juster eventuelt med meir vatn eller kveitemjøl. Når deiga er glatt og smidig legg du den til heving ein lun stad. Lat heve til dobbel storleik, ca. 1- 1 ½ time.
Forvarm ein pizzabakestein eller steikebrett i steikeomn på 240-250 ºC. Del den ferdigheva pizzadeiga i to emne. Strø litt semolina-mjøl på benken og trykk forsiktig ut deigemna til ovale sirklar. Bruk fingertuppane og strekk og form deiga utan å trykke ut all lufta, heilt til du får ein passe tynn botn på ca. ½ cm tjukkleik. Strø litt semolina-mjøl på den varme pizzasteinen i omnen og flytt pizzabotnen over på den og forsteik i ca. 5 minutt.
Rør saman ingrediensane til den kvite sausen og smør utover dei forsteikte pizzabotnane. Ha riven parmesan utover og fordel deretter nektarin, brie og rødløk utover pizzaane. No kan du også velje om du vil ha på spekeskinke før eller etter steiking. Set tilbake på pizzasteinen og lat steike i ca. 8-10 minutt, eller til pizzaen er gylden. Server med fersk salvie, nykverna pepar og gjerne litt salat.