ØRsta-jubel: Bak f.v. trenar Olav Fossheim Moe Silje Anette Sandnes Nupen, Silje Reiakvam, Rakel Sofie Bjørdal, Nina Hustad, Maren Rødvik Pedersen og Monika Brandal Moe. Framme f.v. Ane Serine Dimmen, Helene K. Fagerhol, Sigrid Romestrand, Monica Blomberg, Thea Rosenberg og Ingrid Moe. Foto: Ørsta handball

ØRsta-jubel: Bak f.v. trenar Olav Fossheim Moe Silje Anette Sandnes Nupen, Silje Reiakvam, Rakel Sofie Bjørdal, Nina Hustad, Maren Rødvik Pedersen og Monika Brandal Moe. Framme f.v. Ane Serine Dimmen, Helene K. Fagerhol, Sigrid Romestrand, Monica Blomberg, Thea Rosenberg og Ingrid Moe. Foto: Ørsta handball

Full pott for Ørsta

Ørsta stod med fire strake sigrar i 4. divisjon før helga. I ein tøff bortekamp mot Rollen/Aksla og heime mot Valder i helga vart sigersrekkja forlenga.

Hødd, Bergsøy 2, Isfjorden og Sykkylven/Stranda hadde alle tapt mot handballdamene frå Ørsta i sesongstarten i 4. divisjon. Laurdag spelte Ørsta sin tredje heimekamp for sesongen då Valder gjesta Ørstahallen. Gjestene stod med ein siger og to tap på sine kampar denne sesongen, og fekk det tøft mot Ørsta. Heimelaget tok kontroll på kampen frå starta av og gjekk til pause med 15-9-leiing. Etter kvilen heldt kampbiletet seg. Då sluttsignalet gjekk hadde ikkje avstanden mellom laga endra seg, og Ørsta kunne juble for 24-18-siger på heimebane. Ingrid Moe Hovden vart toppskårar for Ørsta med sju skåringar i kampen.

Kampfakta

Ørsta – Valder 24–18 (15–9)

Ørsta: Helene K. Fagerhol, Sigrid Romestrand (1), Ane Serine Dimmen (3), Nina Hustad, Thea Martine Rosenberg (1), Monica Blomberg (3), Rakel Sofie Bjørdal (6), Maren Rødvik Pedersen (2), Silje Reiakvam (1) og Ingrid Moe Hovden (7)

Eittmålssiger

Søndag vart det klart for ny kamp for Ørsta, og denne gongen var det på bortebane mot samarbeidslaget Rollon/Aksla i Larsgårdshallen. Heimelaget stod med fire sigrar og eitt tap på sine fem første kampar, og hadde slått Bergsøy 2 21–20 på bortebane laurdag. Det vart ein jamne kamp, men til slutt var det bortelaget som kunne juble for 24-23-siger. Dermed tok Ørsta sin sjette strake siger for sesongen. Laget toppar 4. divisjon avdeling 1. Spjelkavik 2 ligg på 2.-plass. Dei har to kampar mindre spelt enn Ørsta, men har vunne alle sine kampar hittil i sesongen. Spjelkavik 2 er motstandar for Ørsta når dei kjem på besøk i Ørstahallen komande laurdag.

Kampfakta

Rollon/Aksla – Ørsta 23–24

Ørsta: Helene K. Fagerhol, Rakel Sofie Bjørdal (3), Ingrid Moe Hovden (2), Nina Hustad (1), Monika Brandal Moe (5), Silje Anette Nupen Sandnes (4), Maren Rødvik Pedersen, Silje Reiakvam, Sigrid Romestrand (1), Thea Martine Rosenberg, Monica Blomberg (6), Ane Serine Dimmen.

Meir å lese på Møre-Nytt:
Dette vert lest no:

Porsekjellaren er tilbake

Gjenopning av klassisk utestad

Sjå bildeserie:

Storkonsert for fullsett sal

78 elevar frå Ørsta kulturskule viste fram talenta sine på scena onsdag.

Slutt for Amine

Har meldt oppbod.

– Det er eit nytt stort steg for oss

Budsjettforlik med ny satsing på nynorsk.

Vil gjere Ørsta til eit meir demensvennleg samfunn

Alle slag sørvisverksemder kan no få opplæring i korleis dei skal gå fram overfor demente kundar og brukarar. I Ørsta har dei fyrste verksemdene no hatt kurs.

Frå kritisk til betre ved Velle skule

– Vi hadde ein situasjon ved Velle skule som var kritisk ille. No er det betre, seier assisterande rådmann Eldar Rune Øye.

– Sett pris på – reint bokstaveleg

– Å vinne Brageprisen igjen – det kjennest - heilt bokstaveleg – å verte sett pris på!

Nær tusen hos Ørsta Skisenter

– Det vart den beste opningsdagen vi nokon gong har hatt. Og det viser behovet for eit godt fungerande skisenter.