Ørsta 2017: Bak f.v. Are Bjørgum, Vebjørn Steinnes, Frode Følsvik, Jan Marius Klepp Brekke, Martin Liaskar, Lasse Strand Gule, Daniel Aakre, Jørgen Andre Førde og Jørgen Winjevoll. Framme f.v. Simen Tømmerbakk Flekke, Vebjørn Furnes, Tore Sætre Orten, Henning Mork Sandvik, Markus Halse, Knut Erik Myklebust, Borgar Ose, Thomas Wiik Bjerknes og Knut Magnus Brautaset. Ikkje med på biletet: Fredrik Jørgensen, Emil Bjørdal, Steffen Aarseth, Marius Ulla, Mats Øvrebotten, Kristian Myklebust, Sigurd Sundnes, Olai Vinjevoll og Tony Ristesund.
(Foto: Joachim Åsebø)

Ørsta 2017: Bak f.v. Are Bjørgum, Vebjørn Steinnes, Frode Følsvik, Jan Marius Klepp Brekke, Martin Liaskar, Lasse Strand Gule, Daniel Aakre, Jørgen Andre Førde og Jørgen Winjevoll. Framme f.v. Simen Tømmerbakk Flekke, Vebjørn Furnes, Tore Sætre Orten, Henning Mork Sandvik, Markus Halse, Knut Erik Myklebust, Borgar Ose, Thomas Wiik Bjerknes og Knut Magnus Brautaset. Ikkje med på biletet: Fredrik Jørgensen, Emil Bjørdal, Steffen Aarseth, Marius Ulla, Mats Øvrebotten, Kristian Myklebust, Sigurd Sundnes, Olai Vinjevoll og Tony Ristesund. Foto: Joachim Åsebø

Ørsta er offensive før årets sesong i 5. divisjon

– Målet er opprykk

Ørsta-trenar Are Bjørgum trur det blir mange gode kampar i årets 5. divisjon. Etter nedrykket i fjor er målet at opphaldet i divisjonen skal bli kortast mogleg.

– Treningsmessig har sesongoppkøyringa vore veldig bra. Vi har køyrt 3–4 økter i veka og oppmøtet har vore bra i størstedelen av oppkøyringsperioden. Vi har hatt relativt få skader, sett vekk frå nokre langtidsskadar. Eg føler at spelargruppa har kome langt på veg, seier Bjørgum.

I påska var a-laget til Ørsta på treningsleir i Spania og gjort dei siste førebuingane før sesongstart.

– I tillegg er det viktig å byggje lag, den sosiale biten og ha det kjekt i lag.

Ørsta har leverte gode treningskampar mot både Eid og Tornado Måløy i oppkøyringa.

– Eg legg ikkje så mykje vekt på treningskampane. Det blir mykje bytter og rotering, og alle spelarane får sjansen til å vise seg fram. Vi vart rundspelt mot Volda og hadde ein dårleg 2. omgang mot Hovdebygda, elles har vi prestert ganske bra.

20. april er det seriestart i 5. divisjon, og Ørsta startar sesongen med heimekamp mot Åram/VanKam. Det er ikkje store endringar i spelartroppen frå sesongen i fjor, og Ørsta stiller med ei sterk spelartropp.

– Tommy Synnes og Vidar Liaskar har gitt seg sidan sesongen i fjor. Sjur Haug vert oppteken i Bergen gjennom vårsesongen, men han er vonleg tilbake til hausten. Emil Bjørdal har vore bortreist dei siste månadane, men kjem tilbake midt i vårsesongen. Elles har vi fått inn Vebjørn Furnes frå Skavøypoll og Vebjørn Steinnes frå Åmdal. Det og opp fleire unggutar som vi tilfører oss mykje og som har teke mange steg, seier Bjørgum.

Daniel Aakre var ute store delar av fjorårssesongen for Ørsta, og var eit sakn.

– Daniel spelar no med ein lyskeskade. Skaden blir ikkje verre eller betre av spelinga, og vonleg held han heile sesongen for oss. Det er ei enorm forsterkning.

Bjørgum er klar på at målet er at opphaldet i 5. divisjon skal bli så kort som mogleg.

– Opprykk er målet og vi går for det. Ørsta har eit ungt lag, og vonleg vil vi klare å halde nivået på prestasjonane i 90 minutt. Med mange unge spelarar vil det alltid variere litt i prestasjonane, og vi har von om å ta nye steg i år. Greier vi å prestere over 90 minutt så vert vi gode i år.

– Korleis vurderer du nivået på årets 5. divisjon?

– Eg trur det er den sterkaste 5. divisjon på Søre Sunnmøre nokosinne. Eg trur det blir mange gode kampar. Det er mange unge lag i divisjonen, og det er ein god utviklingsarena for dei yngste spelarane. Eg reknar Valder som den største motstandaren vår i år.

 

Meir å lese på Møre-Nytt:

Møre-Nytt ynskjer ein open og sakleg debatt. Alle innlegg vert kontrollerte etter publisering. Innlegg kan verte forkorta, redigerte eller fjerna. Det fulle namnet ditt må anten gå fram av e-postadressa, brukarnamnet eller Facebook-profilen din.

Dette vert lest no:

Drukningsulykka i Volda

- Dette må ikkje skje igjen

- To gongar er to gongar for mykje, seier Peter Hasfjord Bjørneset. Ungdomspolitikaren var ein av dei som var vitne til drukningsulykka ved Rotevatnet onsdag kveld.

Rotevatnet i Volda

Same ulykke for andre gong

Ein bevisstlaus mann vart henta opp av Rotevetnet i kveld. Ulykka er nesten identisk med ei hending i fjor.

Gullår for fiskebåtane «Granit» og «Sæbjørn»

Vartdal-båten «Sæbjørn» og den tidlegare Vartdal-båten «Granit» gjorde det godt i fjor.

Mann i ulykke i Rotevatnet

Politiet melder at ein mann er henta opp frå Rotevatnet.

I Ørsta og Volda

Villeiande infoskilt

Informasjonsskilta som skal helse folk velkomne til Ørsta og Volda er utdaterte. Mellom anna er verken Eiksundsambandet eller Kvivsvegen på kartet.

- I barndomen skein sola på sætra kvar dag

Audun Ellingsen er gjest i sommarpraten.

Godt opptak for Høgskulen i Volda

1.442 søkjarar har fått tilbod.

Volda Golfklubb

Deltek i NM

Volda GK skal delta i Lag NM i Stavanger 21. til 23. juli. Fire medlemer reiser nedover for å representere klubben. Det er første gong den lokale klubben stiller lag.

Kommunen må handsame Sætre-saka på nytt

Ørsta kommune må handsame konsesjonssaka til Endre Sætre på Sætre i Hjørundfjorden på nytt. Det har Fylkesmannen i Møre og Romsdal bestemt.