Ørsta 2017: Bak f.v. Are Bjørgum, Vebjørn Steinnes, Frode Følsvik, Jan Marius Klepp Brekke, Martin Liaskar, Lasse Strand Gule, Daniel Aakre, Jørgen Andre Førde og Jørgen Winjevoll. Framme f.v. Simen Tømmerbakk Flekke, Vebjørn Furnes, Tore Sætre Orten, Henning Mork Sandvik, Markus Halse, Knut Erik Myklebust, Borgar Ose, Thomas Wiik Bjerknes og Knut Magnus Brautaset. Ikkje med på biletet: Fredrik Jørgensen, Emil Bjørdal, Steffen Aarseth, Marius Ulla, Mats Øvrebotten, Kristian Myklebust, Sigurd Sundnes, Olai Vinjevoll og Tony Ristesund.
(Foto: Joachim Åsebø)

Ørsta 2017: Bak f.v. Are Bjørgum, Vebjørn Steinnes, Frode Følsvik, Jan Marius Klepp Brekke, Martin Liaskar, Lasse Strand Gule, Daniel Aakre, Jørgen Andre Førde og Jørgen Winjevoll. Framme f.v. Simen Tømmerbakk Flekke, Vebjørn Furnes, Tore Sætre Orten, Henning Mork Sandvik, Markus Halse, Knut Erik Myklebust, Borgar Ose, Thomas Wiik Bjerknes og Knut Magnus Brautaset. Ikkje med på biletet: Fredrik Jørgensen, Emil Bjørdal, Steffen Aarseth, Marius Ulla, Mats Øvrebotten, Kristian Myklebust, Sigurd Sundnes, Olai Vinjevoll og Tony Ristesund. Foto: Joachim Åsebø

Ørsta er offensive før årets sesong i 5. divisjon

– Målet er opprykk

Ørsta-trenar Are Bjørgum trur det blir mange gode kampar i årets 5. divisjon. Etter nedrykket i fjor er målet at opphaldet i divisjonen skal bli kortast mogleg.

– Treningsmessig har sesongoppkøyringa vore veldig bra. Vi har køyrt 3–4 økter i veka og oppmøtet har vore bra i størstedelen av oppkøyringsperioden. Vi har hatt relativt få skader, sett vekk frå nokre langtidsskadar. Eg føler at spelargruppa har kome langt på veg, seier Bjørgum.

I påska var a-laget til Ørsta på treningsleir i Spania og gjort dei siste førebuingane før sesongstart.

– I tillegg er det viktig å byggje lag, den sosiale biten og ha det kjekt i lag.

Ørsta har leverte gode treningskampar mot både Eid og Tornado Måløy i oppkøyringa.

– Eg legg ikkje så mykje vekt på treningskampane. Det blir mykje bytter og rotering, og alle spelarane får sjansen til å vise seg fram. Vi vart rundspelt mot Volda og hadde ein dårleg 2. omgang mot Hovdebygda, elles har vi prestert ganske bra.

20. april er det seriestart i 5. divisjon, og Ørsta startar sesongen med heimekamp mot Åram/VanKam. Det er ikkje store endringar i spelartroppen frå sesongen i fjor, og Ørsta stiller med ei sterk spelartropp.

– Tommy Synnes og Vidar Liaskar har gitt seg sidan sesongen i fjor. Sjur Haug vert oppteken i Bergen gjennom vårsesongen, men han er vonleg tilbake til hausten. Emil Bjørdal har vore bortreist dei siste månadane, men kjem tilbake midt i vårsesongen. Elles har vi fått inn Vebjørn Furnes frå Skavøypoll og Vebjørn Steinnes frå Åmdal. Det og opp fleire unggutar som vi tilfører oss mykje og som har teke mange steg, seier Bjørgum.

Daniel Aakre var ute store delar av fjorårssesongen for Ørsta, og var eit sakn.

– Daniel spelar no med ein lyskeskade. Skaden blir ikkje verre eller betre av spelinga, og vonleg held han heile sesongen for oss. Det er ei enorm forsterkning.

Bjørgum er klar på at målet er at opphaldet i 5. divisjon skal bli så kort som mogleg.

– Opprykk er målet og vi går for det. Ørsta har eit ungt lag, og vonleg vil vi klare å halde nivået på prestasjonane i 90 minutt. Med mange unge spelarar vil det alltid variere litt i prestasjonane, og vi har von om å ta nye steg i år. Greier vi å prestere over 90 minutt så vert vi gode i år.

– Korleis vurderer du nivået på årets 5. divisjon?

– Eg trur det er den sterkaste 5. divisjon på Søre Sunnmøre nokosinne. Eg trur det blir mange gode kampar. Det er mange unge lag i divisjonen, og det er ein god utviklingsarena for dei yngste spelarane. Eg reknar Valder som den største motstandaren vår i år.

Meir å lese på Møre-Nytt:

Møre-Nytt ynskjer ein open og sakleg debatt. Alle innlegg vert kontrollerte etter publisering. Innlegg kan verte forkorta, redigerte eller fjerna. Det fulle namnet ditt må anten gå fram av e-postadressa, brukarnamnet eller Facebook-profilen din.

Dette vert lest no:

- Dei fleste ser heilt friske ut, og det er vanskeleg for andre å sjå og forstå at dei er sjuke

Oddhill var ei energibombe. Så sa det stopp

Det var ingenting som kunne stoppe Oddhill Sætre (51). Ho var ei energibombe. Alltid på farta. Så sa det stopp. Bom stopp.

Dalegubben opp

Under timen på Dalegubben

Andreas Skylstad frå Øye var førstemann på Dalegubben opp søndag.

Søkjer byggjeløyve for tømmerkaia

Tømmerdal Consult har no søkt byggjeløyve for den nye tømmerkaia ved Ørstaterminalen.

Tilseth Blomster er 15 år

- Målet er å ha landets beste blomsterbutikk

Tilseth Blomster på Amfi i Ørsta feirar i desse dagar 15 år.

Sommaren er ikkje over

Ørsta får tjue varmegrader i morgon

Det vert dagar med kjempevêr i Ørsta neste veke

Tok til tårene i kjensleladd innlegg

Marit Aklestad (SV) heldt eit kjensleladd innlegg då ho fekk kommunestyret med seg på å halde barnetrygda utanfor når sosialhjelp skal bereknast i Ørsta kommune.

– Inge Kolås var ugild i saka om bustadfelt på Legene

– Leiar i samfunnsutvalet og kommunestyremedlem Inge Kolås har vore ugild med å førebu og å treffe avgjerder som gjeld bustadfeltet Legene på Åmås i tidsrommet mars 2013 til desember 2016.

Mattilsynet:

- Har vorte strengare mot dyreeigarane

Mattilsynet har i år politimeldt fleire dyreeigarar enn tidlegare. Talet på bekymringsmeldingar aukar også, viser ein rapport frå tilsynet.

Vidundermedisin mot hudsjukdom?

Frisk av silderogn

Håvard Vartdal vart frisk av silderogn-produkt frå Ørsta-bedrift

Sjå stort bildegalleri

1000 opplevde fartsshow på Mosflata

Med kring tusen tilskodarar var det reine folkevandringa til dragrace-showet på Mosflata laurdag.