Retten ropar haust med sine gode norske råvarer som harmonerer nydeleg saman. Feitt frå lammekjøtet gjer at lammeskaven får sprø og gyllen steikeskorpe når du steiker den på høg varme. Dette saman med god smak frå timian, rosmarin, kvitløk, kantarell og bittersøtt tyttebærsyltetøy gjer måltidet til ei smakfull affære. Server i mjuke pitabrød (gjerne heimelaga) og nyt!

Ingrediensar for 4 personar:

• 400 g lammeskav

• 200 g kantarell (ev. annan type sopp)

• 1 fedd kvitløk, finhakka

• ca. 1 ts. tørka timian

• ca. 1 ts. tørka rosmarin

• salt & pepar

• smør, til steiking

• ¼ purreløk

Til servering:

• 4 stk. pitabrød

• lettrømme

• tyttebærsyltetøy

• fersk timian

Varm opp ei steikepanne og legg i kantarellen. Lat den steike på middels høg varme til den slepp ein del væske. Ha i litt smør og krydre med litt salt og pepar. Legg til sides. Ha ein klatt smør i panna og steik lammeskav på høg varme til den blir gyllen på farge og får steikeskorpe. Skru ned varmen litt og ha i kvitløk og kantarellen. Krydre med rosmarin og timian. Smak til med salt og pepar. Skjær opp purre i ringar på ca. 1 cm og ha i panna. Lat det steike med i nokre minutt ekstra.

Varm opp pitabrød i mikrobølgjeomn eller steikeomn. Server lune pitabrød fylt med kjøt- og soppblandinga, tyttebærsyltetøy, rømme og gjerne litt fersk timian.