På Ute si nettside Utemagasinet.no står  det at "Årets eventyrar er ein som inspirerer og viser veg for andre."

Det har kome inn 40 forslag og Ørsta-kvinnene, som gjekk Nansenruta over Grønland i haust,  er mellom sju finalistar. Også Miranda Myrseth Tryggeset var med,men måtte avbryte turen.

Krevjande

I grunngjevinga for nomineringa står det: "Å krysse Grønland har blitt relativt vanlig de siste årene, men Linda Eirin Eiken og Therese Moe Øye gikk i Fridtjof Nansen sine fotspor, som innebærer halvannet døgn i båt for å komme til startpunktet. De valgte å gjøre det på høsten, som er en uforutsigbar årstid med tanke på været og føret. Denne årstiden gir åpne sprekker, smeltevann, alt av føre + 5° og minus 35° og fort en håndfull stormer. Ruten de valgte starter ved havet og går opp til 2800 meter før den ender i toppen av Austmannadalen og tre dager med vandring på bena før de kunne hentes ned båt igjen. De startet som tre, men Miranda  måtte evakueres underveis når legen satt ned foten for å fortsette. Storm, kulde, regn, whiteout, klabbeføre og matmangel stoppet ikke jentene fra å fullføre drømmen og turen som totalt tok 30 dager."

Har kryssa Grønlandsisen No er Linda og Therese i mål

Tar seg inn att

I eit intervju i samband med nomineringa får Linda Eirin Eiken spørsmål om korleis ho har det etter heimkomsten.

– Fritida akkurat no går med til å ta att tapt kvalitetstid saman med vener og familie då dei til tider måtte kraftig nedprioriterast i førebuingstida før Grønlandsturen, svarer Linda Eirin Eiken.

Har kryssa Grønlandsisen No er Linda og Therese i mål

Juryleiar

– Dersom vi skal seie noko samlande om kandidatane i finalen, er det snakk om personar som ikkje har gitt opp, og som har stått på for å få gjennomført prosjekta sine, seier juryleiar Eirin Nordhus til Utemagasinet.no.