Ny musikkvideo frå Egil Olsen

Med maskerte damer i skummelt lys.

Egil Olsen har akkurat sleppt sitt nye album ‘You and Me Against the World’, ein oppløftande og livleg kontrast til tidligare utgivelsar. Med glimt i auga og eit meir rocka uttrykk, leverer han eit album med lidenskapelege låtar om uovervinnelig kjærleik i ei gal, gal verd. No slepper han musikkvideo til tittelsporet og dansar med maskerte damer i skummelt lys.


Trassa regn og skodde for Egil

– Aldri meir, sa Egil Olsen. Men han meinte det eigentleg ikkje.

 

Konsertar

Komande fredag (15/09) spelar Egil Olsen (m band) i Herøy Kulturhus i Fosnavåg og fredagen etter (22/09) på Rokken i Volda.

- ’You and Me Against the World’ er ein ganske annleis låt for å vere meg, og eg har litt vanskeleg for å forstå han heilt. Han er stilisert og teatralsk, men det er noko uironisk og lite fjollete med han, trass trommemaskinen, ulydane og dei “smarte” strofene. Hano er på ein måte ikkje heilt meg, men samtidig veldig, veldig meg, seier Olsen i ei pressemelding.

Albumet har fått fin omtale. "Egil Olsen har laget sin beste plate hittil, et av årets beste album” skriv musikkbloggen.no. Råkkfolk.no gir albumet 9 av 10 og skriv "Vokalen er tidvis helt fantastisk og tekstene er meget gode. Vi har med en poet å gjøre.” og VG meiner det er “noe offensivt, bredbent og gledelig uironisk og stolt over helheten” og legg til at Egil Olsen er “en av landets morsomste liveartister”.

- Sjølv om eg er ein singer/songwriter som trivest best aleine med ein gitar eller eit piano, er eg veldig glad i mykje forskjelleg musikk. På denne plata, og spesielt denne songen, gav eg meg sjølv lov til å leike meg i studio. Eg ville bygge eit annleis lydbilde med mykje effektar, elektroniske element, blåsarar og lag på lag med elgitarar. Samtidig er låten så melodiøs og fortelljande at han fungerar aleine også. Sidan eg speler mange konsertar aleine, er det viktig for meg at songane mine kan gjenskapast på ein nedstrippa og enkel måte.

Albumet er ute på alle digitale platformer, cd og vinyl. Gjennomsiktig, djup raud vinyl.

Meir å lese på Møre-Nytt:

Møre-Nytt ynskjer ein open og sakleg debatt. Alle innlegg vert kontrollerte etter publisering. Innlegg kan verte forkorta, redigerte eller fjerna. Det fulle namnet ditt må anten gå fram av e-postadressa, brukarnamnet eller Facebook-profilen din.

Ny plate: Egil Olsen har fått ros for dei siste singlane sine, og er snart klar med ny plate. (Pressefoto)
            (Foto: Rune Sæbønes)

Ny plate: Egil Olsen har fått ros for dei siste singlane sine, og er snart klar med ny plate. (Pressefoto)Foto: Rune Sæbønes

Dette vert lest no:

Sokneprestane svarar Hans Reite

- I våre auge forkludrar Reite den heilt grunnleggande kristne tanken om at menneska er skapte i Guds bilete, sjølvsagt heilt uavhengig av til dømes seksuell legning.

Black Friday

Økonomen Thomas sparte 11.500

- Men gå ikkje inn og dra kredittkortet blindt

Må kutte 300-450 millionar

Dramatisk situasjon for sjukehusa i fylket.

Hans Reite og homofili

Homo-aksjon mot Nytt Livs senter

- Dei skal ikkje buse fram slik, seier Hans Reite.

Porsekjellaren er tilbake

Gjenopning av klassisk utestad

Håper på gangveg til Vatne

– For ti år sidan byrja eg å sykle frå Vatne til Ørsta. På desse ti åra har trafikken auka mykje. No vert eg engsteleg av å sykle denne strekninga.