– Vi har sendt tilbod til 1.442 søkjarar i Samordna opptak, fordelt på 35 studium. Dette er ein auke samanlikna med i fjor. I tillegg har vi god søking i lokalopptaket, seier studiedirektør Gonnie Smit til høgskulen sine heimesider.

Høgskulen i Volda har i år ein ytterlegare auke i søkinga til sosialfaga, og det gjeld både barnevernspedagog- og sosionomutdanninga. Dette har ført til heva karaktergrense og ei dobling av talet på søkjarar som er på venteliste. Friluftslivsstudia ved høgskulen er også populære og kan vise til høge poenggrenser. Mediefaga har som tidlegare år gode søkartal. Det er ventelister ved alle desse utdanningane.

– Vi har også gitt fleire tilbod på grunnskulelærarutdanninga 1-7 enn i fjor. Dette er veldig gledeleg ettersom grunnskulelærarutdanningane no er integrerte masterutdanningar med 4 som karakterkrav i matematikk, seier høgskuledirektør Jacob Kjøde jr.

Høgskulen opplyser at det lokalopptaket også er godt.

- I år er det 250 fleire som har takka ja til ein studieplass. Mellom anna nettstudia i historie, engelsk, skuleretta samfunnsfag, matematikk og RLE hatt ein auke samanlikna med i fjor. Også har mange takke ja til å studere spesialpedagogikk, både som masterpåbygging og som vidareutdanning.