1. juni i år vart Møre og Romsdal Sau og Geitalslag ved Odd Bjarne Bjørdal frifunnen i Søre Sunnmøre tingrett. Laget hamna i retten grunna at dei utløyvde dusør til den eller dei som først skaut eit rovdyr, og vart seinare melde til politiet. Under tvil kom tingretten fram til at laget ikkje dømmast til foretaksstraff.

- Statsadvokaten har merket seg at tingretten var enig med påtalemyndigheten når det gjaldt straffbarheten av selve handlingen, idet retten fant at fylkeslagets vedtak om honorar/støtte til den som feller rovvilt som det var gitt fellingstillatelse til -og den utlovde dusør i den senere avisartikkel -faller innenfor begrepet skuddpremie. Retten sier blant annet om dette (sitat): Ettersom fylkeslaget erkjenner å ikke ha innhentet tillatelse fra rett myndighet, oppfyller den fastsatte skuddpremie ikke vilkårene i viltloven § 51, og er således ulovlig, heiter det i ei pressemelding frå Inger Myklebust Ferstad som er konstituert statsadvokat.

Etter ei samla vurdering har statsadvokaten bestemt at saka ikkje skal ankast.

- I denne vurdering ligger at tingretten etter statsadvokatens syn har vurdert saksforholdet korrekt når den har funnet at den utlovde skuddpremie var ulovlig.