Prisen vart delt ut under konferansen Medieleder 2015 i Bergen, melder Mediebedriftenes Landsforening på nettsidene sine.

Hagen  vann prisen for teikninga «Flyktningen», som kommenterer flyktningestraumane over MIddelhavet og den humanitære krisa i området. Grunngivinga frå juryen følgjer under:

«Årets Avistegning 2013–2014 kommenterer en av de største humanitære krisene i vår tid, flyktningstrømmene over Middelhavet fra Nord-Afrika og Midtøsten til Europa. Konfliktene på Afrikas Horn, i Libya, Palestina og i Syria og Irak sender hver dag stadig nye mennesker på flukt. Det samlede antallet flyktninger i verden er nå kommet opp i rundt 52 millioner mennesker. Rundt halvparten av dem er barn.

Tegningen skildrer ikke bare flyktningene som kommer seg over havet i skrøpelige og overfylte farkoster, men også de utfordringene Europa har i møte med migrasjonen. Antallet asylsøkere øker dramatisk og skaper politiske og sosiale konflikter i mange europeiske land.

Roar Hagen har til fulle utnyttet den frie tegnings muligheter, i det han har festet blikket på to ulike situasjoner fra det samme hav og diktet dem sammen i ett bilde. Visualiseringen av afrikanske krigsofre som søker redning på finanskrisens havarerte cruiseskip, er et frapperende grep som ikke kan unnlate å sette tankene i sving hos den våkne avisleser. Her viser Roar Hagen hvordan en avistegning kan fungere på sitt beste.»

Årets jury har bestått av Terje Eidsvåg (NJ), Hanne Skartveit (MBL), Tor Bomann-Larsen (forfattar og tegner) og juryleder Bjørgulv Braanen (NR).

Teikninga stod på trykk i VG 28. oktober 2013.

Roar Hagen begynte som avisteiknar i Sunnmørsposten i 1975 og var innom Stavanger Aftenblad før han kom til VG i 1986. Teikningane hans har stått på trykk i mellom anna  Die ZeitInternational Herald TribuneDer SpiegelNewsweekTime Magazine.

Roar Hagen er avisteiknar i VG. Foto: Joachim Kroken Åsebø (arkiv)