Marius Riise, Mats Riise, Ronnie Furset, Terje Haugen Øye og Mikkel Riise skåra til saman tolv mål i serieopninga. Sæbø sloMoltustranda 12-0 på heimebane.
(Foto: Emile van Embden)

Marius Riise, Mats Riise, Ronnie Furset, Terje Haugen Øye og Mikkel Riise skåra til saman tolv mål i serieopninga. Sæbø sloMoltustranda 12-0 på heimebane. Foto: Emile van Embden

Åmdal og Sæbø vann i serieopninga

Tolvmålssiger og tre raude kort vart nøkkelpunkt for dei lokale laga i 6. divisjon.

Åmdal tok imot samarbeidslaget Gjerdsvika IL/ Larsners/Gursken FK i serieopninga i 6. divisjon avdeling to. Gjestene opna kampen best på Legene, og skapte nokre sjansar. Etter åtte minutt gjekk eit frispark langs bakken og i mål for bortelaget og 1-0. Først etter 24 minutt var Åmdal farleg frampå for første gang. Tre minutt seinare spelte Tore Liaskar flott gjennom Terje Rebbestad, men lobben til vingen gjekk like over mål. Ti minutt før pause var Rebbestad igjennom igjen. Han vart felt, og straffespark til heimelaget. Frå straffemerket var Svein Erik Grevsnes sikker og utlikna til 1-1. Fire minutt seinare slo Andre Dvergsdal eit frispark inn i feltet, og Vebjørn Osdal ekspederte ballen i mål på vakkert vis. Åmdal var i leiing i berre eitt minutt før gjestene slo tilbake, og laga gjekk til pause på stillinga 2-2.

I 2. omgang hadde Åmdal kontroll på det meste i første halvdel. Gjerdsvika fekk tildelt eit indirekte frispark midtvegs i omgangen, og avslutninga gjekk i tverrliggjaren. Gjestene kom litt meir med i kampen etter sjansen, men vart redusert til ti mann og litt seinare til ni mann. Ein av dei nye spelarane til Åmdal, Johan Liseth Pedersen, avanserte flott i bana før han avslutta frå rundt tjue meter med eit kvarter att av kampen. Skotet flaug forbi målvakta, og Åmdal var i føringa. Håvard Rotevatn og Sigurd Nybø var nær ved å auke leiinga, men litt ut av ingenting utlikna gjestene på eit longskot. Begge lag gjekk for tre poeng, men det var Åmdal som kunne juble. Pedersen slo eit hardt innlegg som målvakta gav retur på, og Arne Inge Solgard sikra tre poeng til heimelaget. På overtid fekk gjestene tildelt sitt tredje raude kort for kvelden.

Sæbø er mange spådd som favoritt i 6. divisjon avdeling 2, og har sjølv eit mål om å vinne divisjonen. Onsdag tok dei imot Moltustranda på heimebane, og det skulle bli ein målrik kamp for heimelaget. Spelande trenar Mats Riise gav heimelaget leiinga, og bror Marius Riise dobla til 2-0. Mats Riise auka til 3-0 før Mikkel Riise ordna 4-0-leiing. Terje Haugen Øye skåra sitt første for sesongen etter 24 minutt av 1. omgang, og spissmakker Ronnie Furset auka til 6-0. Haugen Øye skåra det siste målet i løpet av dei første 45 minutta, og Sæbø gjekk til pause med 7-0-leiing.

Etter kvilen sette Furset inn sitt andre for kvelden før Mats Riise skåra sitt tredje. Haugen Øye skåra Sæbø sitt tiande mål i kampen, og Marius Riise auka leiinga til 11-0. Haugen Øye fastsette sluttresultatet til 12-0, og dermed fekk Sæbø ein draumestart på sesongen.

Vartdal tok turen til Fosnavåg i første serierunde, og møtte Bergsøy 2. Til pause låg Vartdal under 0-2. I 2. omgang ordna tidlegare Volda-spelar Ole Magne Rotevatn 3-0-leiing for heimelaget, og det enda med tap i første seriekamp for Vartdal.

Meir å lese på Møre-Nytt:
Johan Pedersen jublar for 3-2-skåringa mot Gjerdsvika/Larsnes/Gursken onsdag. Åmdal vann kampen 4-3.

Johan Pedersen jublar for 3-2-skåringa mot Gjerdsvika/Larsnes/Gursken onsdag. Åmdal vann kampen 4-3.

Dette vert lest no:

Den nye hotelleigaren ser eit stort potensial i Hotell Ivar Aasen

– Dess meir eg har vore på Hotell Ivar Aasen, dess meir smiler eg. Dette hotellet har enormt potensial!

Cupkamp framskunda til onsdag

Volda møter neste hinder i NM allereie onsdag kveld, når Førde kjem til Voldahallen.

Kranseskål for det nye legesenteret

- Dette vert eit fantastisk bygg

Bygginga av det nye legesenteret er i rute.

Håskjold Nyland ute av landslaget

Voldingen Ørjan Håskjold Nyland er vraka frå landslaget i fotball.

Har fått første avling av økologiske grønsaker

Kål i mange variantar, bønner, erter, gulrot, fennikel og salat. Det bognar av økologiske godbitar i grønsaksåkeren til Ørsta andelsgard for tida.

No skal bloggar Marna danse for folket

Den utflytte Ørsta-bloggaren Marna Haugen Burøe har mista både matlysta og nattesøvnen etter at ho sa ja til å vere med i det populære TV-programmet «Skal vi danse».

SV møtte Utdanningsforbundet i Ørsta

Samde om lærartettleik

– Eit av våre fem hovudkrav for å støtte ei ny regjering er å få på plass ein nasjonal norm for lærartettleik som gjeld heilt ned på skulenivå.

Her er Ørsta sine håp

Hovudsponsorane spanderte søndag fest på Ørsta-spelarane som deltok på tre store cupar.